wtorek, 23 sierpnia 2016

Ach ta musztarda...

Jak wiecie, albo jak zaraz zobaczycie to właśnie musztarda króluje w Moim Domu 
W tym letnim okresie zaś, bardzo lubię proste i szybkie rozwiązania w kuchni. Dla tego bardzo często grilujemy :) 
Dziś mam dla Was propozycję pt "Grilowany karczek w musztardzie"




Rzecz jasna do wykonania tego dania używam Musztardy Kremskiej z Parczewa 

A oto przepis: 

Grilowany Karczek w Musztardzie Kremskiej 

Składniki:
  • jedna mała karkówka
  • Musztarda Kremska WOM Parczew
  • świeży cząber, bazylia, tymianek
  • 6 ząbków czosnku
  • odrobina oleju
  • 1 łyżka miodu 
  • sól
  • pieprz kolorowy świeżo mielony 

Przygotowanie:
Mięso myję i kroję w plastry o grubości 1,5 cm. Każdy plaster karkówki smaruję cienko musztardą WOM Parczew Kremską. Tak nasmarowane mięso wkładam do miski i dodaję miód olej, pokrojone w plasterki ząbki czosnku, posiekane zioła oraz sól i pieprz do smaku. Mięso powinno marynować się ok. 2 godzin, aby nabrało smaku.
Mięso smażę na grillu do momentu zrumienienia. Musicie sami sprawdzić jak wasz grill smaży.
Po usmażeniu macie piękne i smaczne kotlety, ja podaję je z pieczonym ziemniakiem.
S M A C Z N E G O

  
Jeśli jescze nie mieliście okazji spróbować produktów WOM Parczew zachęcam Was do tego gorąco, bo naprawdę warto. 
Zaś jeśli sami chcecie dowiedzieć się czegoś więcej o firmie WOM Parczew z regionu Lubelskiego, to zachęcam do zajrzenia na tę stronkę http://womparczew.pl/  

Miłego kucharzenia kochani :)

1 komentarz:

  1. jestem na diecie i jak widze takie pysznosci to az mi slinka cieknie <3

    http://gabrysiowetestowaniee.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń