środa, 3 sierpnia 2016

Musztarda po obiedzie...

Wakacje w pełni, więc i gotować się nie chce. 
Jest jednak rzecz tak prosta, którą latem najbardziej lubimy i prawie każdy własnoręcznie przygotowuje lub jest bywalcem tzw.  .....GRILA...
No, ale żeby wyczarować coś pysznego i nie tak banalnego jak kiełbaska potrzeba dobrych składników, które nadadzą całości naszej potrawy ten pożądany "smaczek". 

Zacznijmy od początku....

Wytwórnia Octu i  Musztard w Parczewie, która obdarzyła mnie fantastycznym zestawem swoich produktów działa na Polskim rynku już od 1969r. Przez te 40 lat ściśle przestrzegano norm technologicznych, co w efekcie daje wysokiej jakości produkty oraz gwarancję naturalnych składników bez konserwantów i polepszaczy smaku. 





Od początku swego istnienia przedsiębiorstwo jest producentem octu i musztardy, a od 1998 roku również ketchupu.  Obecnie posiada w ofercie ocet spirytusowy, musztardę w siedmiu smakach oraz ketchup w trzech smakach.  

Ocet - spirytusowy marki Parczew produkowany jest tylko z odpowiednich surowców pochodzenia roślinnego, w wyniku fermentacji alkoholowej, a następnie octowej. 10-procentowy ocet, poddany filtracji i rozcieńczeniu, nadaje się do spożycia jako konserwant w przetworach owocowo-warzywnych oraz jako dodatek do potraw.

 Ketchup - marki Parczew produkowany jest od 1998 roku w wersji łagodnej i pikantnej. W 2008 roku wytwórnia poszerzyła ofertę o łagodny sos pomidorowy dla dzieci o nazwie „Keczuś”. 

Musztardy - Wytwórnia Octu i Musztardy w Parczewie produkuje według niezmienionej od ponad 40 lat receptury musztardę w kilku rodzajach: delikatesową, ostrą, chrzanową, sarepską, stołową, kremską i miodową. Niepowtarzalny smak parczewskiej musztardy został wielokrotnie doceniony przez konsumentów i znawców. Potwierdzeniem wysokiej jakości musztardy marki  Parczew są wyróżnienia na targach, konkursach i plebiscytach.

Dziś zaproponuję Wam  coś pysznego co przyrządzicie na grillu z dodatkiem musztardy i ketchupu WOM Parczew.




Grillowane kotlety cielęce z kostką


 Składniki:


  • dwa kotlety cielęce z kostką
  • dwie łyżki Musztardy Delikatedowej WOM Parczew
  • jeden ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta grubo mielonego pieprzu czarnego
  • odrobina oliwy truflowej 
 Przygotowanie: 

Mięso myjemy i osuszamy. Każdy kotlet smarujemy musztardą, wrzucamy do miski. Dodajemy posiekany drobno czosnek, skrapiamy oliwą truflową. posypujemy pieprzem i solą. Pozostawiamy chwilę do "przegryzienia" się marynaty. Następnie grilujemy kotlety po 7 minut z każdej strony (ja smażę na grillu elektrycznym). 



Polecam gorąco z Ketchupem łagodnym WOM Parczew, mięso było bardzo delikatne i soczyste. 
Zaś jeśli sami chcecie dowiedzieć się czegoś więcej o firmie WOM Parczewz regionu Lubelskiego, to zachęcam do zajrzenia na tę stronkę http://womparczew.pl/  

Pozdrawiam Was i koniecznie upichćcie sobie coś pysznego ;)

5 komentarzy:

  1. ale pysznosci !! :)

    https://gabrysiowetestowaniee.blogspot.com/2016/08/tydzien-2-wyzwania-trusted-cosmetics.html?showComment=1470581828516#c8201777559452907959

    OdpowiedzUsuń
  2. wkrótce dodam jeszcze kilka postów w tym temacie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Polecam, bo bez konserwantów i smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. czekamy kochana na przepisy ! :))
    https://gabrysiowetestowaniee.blogspot.com/2016/08/kampania-playskool-mobilny-jamniczek.html?showComment=1471709014837#c8542418719067031507

    OdpowiedzUsuń