Wakacje w pełni, więc i gotować się nie chce.
Jest jednak rzecz tak prosta, którą latem najbardziej lubimy i prawie każdy własnoręcznie przygotowuje lub jest bywalcem tzw. .....GRILA...
No, ale żeby wyczarować coś pysznego i nie tak banalnego jak kiełbaska potrzeba dobrych składników, które nadadzą całości naszej potrawy ten pożądany "smaczek".
Zacznijmy od początku....
Wytwórnia Octu i Musztard w Parczewie, która obdarzyła mnie fantastycznym zestawem swoich produktów działa na Polskim rynku już od 1969r. Przez te 40 lat ściśle przestrzegano norm technologicznych, co w efekcie daje wysokiej jakości produkty oraz gwarancję naturalnych składników bez konserwantów i polepszaczy smaku.
Od początku swego istnienia przedsiębiorstwo jest producentem octu i
musztardy, a od 1998 roku również ketchupu. Obecnie posiada w ofercie
ocet spirytusowy, musztardę w siedmiu smakach oraz ketchup w trzech
smakach.
Ocet - spirytusowy marki Parczew produkowany jest tylko z odpowiednich
surowców pochodzenia roślinnego, w wyniku fermentacji alkoholowej, a
następnie octowej. 10-procentowy ocet, poddany filtracji i
rozcieńczeniu, nadaje się do spożycia jako konserwant w przetworach
owocowo-warzywnych oraz jako dodatek do potraw.
Ketchup - marki Parczew produkowany jest od 1998 roku w wersji łagodnej i
pikantnej. W 2008 roku wytwórnia poszerzyła ofertę o łagodny sos
pomidorowy dla dzieci o nazwie „Keczuś”.
Musztardy - Wytwórnia Octu i Musztardy w Parczewie produkuje według niezmienionej od
ponad 40 lat receptury musztardę w kilku rodzajach: delikatesową,
ostrą, chrzanową, sarepską, stołową, kremską i miodową. Niepowtarzalny
smak parczewskiej musztardy został wielokrotnie doceniony przez
konsumentów i znawców. Potwierdzeniem wysokiej jakości musztardy marki
Parczew są wyróżnienia na targach, konkursach i plebiscytach.
Dziś zaproponuję Wam coś pysznego co przyrządzicie na grillu z dodatkiem musztardy i ketchupu WOM Parczew.
Grillowane kotlety cielęce z kostką
Składniki:
- dwa kotlety cielęce z kostką
- dwie łyżki Musztardy Delikatedowej WOM Parczew
- jeden ząbek czosnku
- szczypta soli
- szczypta grubo mielonego pieprzu czarnego
- odrobina oliwy truflowej
Mięso myjemy i osuszamy. Każdy kotlet smarujemy musztardą, wrzucamy do miski. Dodajemy posiekany drobno czosnek, skrapiamy oliwą truflową. posypujemy pieprzem i solą. Pozostawiamy chwilę do "przegryzienia" się marynaty. Następnie grilujemy kotlety po 7 minut z każdej strony (ja smażę na grillu elektrycznym).
Polecam gorąco z Ketchupem łagodnym WOM Parczew, mięso było bardzo delikatne i soczyste.
Zaś jeśli sami chcecie dowiedzieć się czegoś więcej o firmie WOM Parczewz regionu Lubelskiego, to zachęcam do zajrzenia na tę stronkę http://womparczew.pl/
Pozdrawiam Was i koniecznie upichćcie sobie coś pysznego ;)
ale pysznosci !! :)
OdpowiedzUsuńhttps://gabrysiowetestowaniee.blogspot.com/2016/08/tydzien-2-wyzwania-trusted-cosmetics.html?showComment=1470581828516#c8201777559452907959
wkrótce dodam jeszcze kilka postów w tym temacie :)
OdpowiedzUsuńFajny zestawik :)
OdpowiedzUsuńPolecam, bo bez konserwantów i smaczne :)
OdpowiedzUsuńczekamy kochana na przepisy ! :))
OdpowiedzUsuńhttps://gabrysiowetestowaniee.blogspot.com/2016/08/kampania-playskool-mobilny-jamniczek.html?showComment=1471709014837#c8542418719067031507